UUNI: LAISKAN KOKIN BESTIS

musla_

Olen laiska kokki. Koska kotonani asuu eräs mies, joka on erinomainen ruuan laittaja, olen jäänyt osa-aikaiseksi keittiöapulaiseksi ja mitä vähemmän olen tehnyt ruokaa, sitä vähemmän sen tekeminen enää kiinnostaa. Joskus jos tämä mies on myöhään töissä, istun kotona nälkäisenä ja odotan kärsivällisesti, että ruuan laittaja tulee kotiin ruokkimaan minut. Joskus, jos tilanne näyttää epätoivoiselta ja nälkä ripottelee otteissaan, tilaan ruokaa Woltista tai Foodorasta.

Uuni on laiskan kokin toiseksi paras ystävä. Ensimmäiseksi paras on joku muu ihminen, joka tekee ruokaa, mutta joskus on pako tehdä jotain itse ja silloin suosittelen lähestymään uunia.

Pataruokien tekeminen esimerkiksi on erityisen helppoa, sillä pataan vaan kasataan kaikki, yleensä kokonaisena (pilkkominen on laiskan kokin pahin vihollinen), kuoret päällä (kuoriminen on laiskan kokin toiseksi pahin vihollinen) ja mausteetkin voi laittaa mukaan mahdollisesti ihan kokonaisina. Sitten koko paketti työnnetään uuniin valmistumaan.

Toinen uunin vahvuus on se, että siellä voi valmistaa kaikenlaisia ruokia, joiden paistaminen on paitsi pitkästyttävää, myös käryttävää. Koin suuren valaistumisen tajutessani, että pekoni, kala, kanamunat sekä jauheliha- tai tofupihvit voi kaikki paistaa uunissa niin, ettei koti sen jälkeen tuoksu käryävältä rasvalta tai kananmunilta.

Totuuden nimissä pitää kyllä lisätä, että laiska kokki saattaa joskus syyllistyä siihen, että paistaa kaiken täysillä, jotta ruoka olisi nopeammin valmista. Tämä tekniikka saattaa aiheuttaa hieman extrakäryä.

Nämä pikkuruiset uunimunakkaat ovat hyvä esimerkki laiskan kokin aamiais-bravuurista. Helppouden lisäksi ne ovat söpöjä.

OHJE

Riko munat kulhoon ja laita sekaan suolaa, pippuria, tomaatteja ja yrttejä. Halutessasi vähän juustoa. Sekoita, niin, että munankeltuaiset rikkoutuvat. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun pieneen vuokaan ja paista noin 195:ssä asteessa kunnes munakas on pullea. Ehkä noin kymmenen minuuttia. Laiskat kokit ei oikein muista missä asteessa ne paistaa mitäkin.

Me söimme munakkaat avokadon kanssa, eikä kotona tuoksunut sen jälkeen kananmunille.

Jos uunikokkailut kiinnostaa, katsasta täältä uunikalan ohje (ja upea lohiruno) ja täältä Ennin sesonkiin erinomaisesti sopivien pistaasipullien resepti!

3

Poimintoja sinulle

2 thoughts on “UUNI: LAISKAN KOKIN BESTIS

  1. Pingback: OPISKELIJAN FIESTA | Katri

  2. Pingback: OPISKELIJAN FIESTA | Musla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *